Hulp bij opvoeden

 

Opvoedingsondersteuning

 

Opvoedingsondersteuning

Opvoeden is leuk, maar niet altijd even makkelijk. Een positieve manier van opvoeden is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

 

Meer informatie over Opvoedings-ondersteuning Lees verder

 

 

Eerste hulp bij opvoeden

 

Eerste hulp bij opvoeden

Gefrustreerde ouders, schreeuwende kinderen, jongeren in de puberteit die roken, alcohol drinken of blowen.


 

Meer informatie over Eerste hulp bij opvoeden Lees verder

 

 

 

Welke hulp bij opvoeden heb je nodig? Wil je niet dat je kind rookt, alcohol drinkt of blowt. Hoe pak je dat dan aan in de opvoeding? Het is belangrijk om hier op tijd met je kind over te praten.

 

Hulp bij opvoeden voor als je kind rookt, drinkt of blowt. Enkele tips:

  • Stel regels over roken, alcohol en blowen en geef duidelijk je mening
  • Bespreek regels over roken, alcohol en blowen op tijd
  • Voed je kind op en leer het nee te zeggen
  • Denk bij je opvoeding er aan om zelf het goede voorbeeld te geven
  • Weet wat je kind doet
  • Praat erover met andere ouders. Je bent niet de eerste die hulp bij opvoeden zoekt

 

Je kind en roken, drinken en blowen? Je kunt er iets aan doen!

 

Kinderen die opgroeien krijgen te maken met allerlei verleidingen. Bijvoorbeeld roken, drinken en blowen. Je kunt als ouder in de opvoeding voor lastige situaties komen te staan. Aan de ene kant wil je je kind misschien meer loslaten. Maar aan de andere kant ook voorkomen dat hij of zij gaat roken, drinken of blowen. Soms is het prettig om wat hulp bij opvoeden van kinderen te krijgen.

 

Extra ongezond voor jongeren

Voor kinderen en jongeren is het gebruik van tabak, alcohol en hasj en wiet extra schadelijk. Dit komt omdat kinderen nog volop in de groei zijn en de ontwikkeling van de hersenen verstoord kan raken. Daarom is aandacht in opvoeding extra belangrijk. Wie al jong begint met roken, drinken en blowen, heeft bovendien meer kans om later verslaafd te raken.

 

Ouders en hulp bij opvoeden

Ouders denken vaak dat ze minder invloed hebben als hun kind ouder wordt. Dit komt omdat bijvoorbeeld de omgeving en vrienden voor een kind belangrijker worden. Toch blijven kinderen het heel belangrijk vinden wat hun ouders denken, en hebben ouders wel invloed op de opvoeding en sommige keuzes van hun kind.

 

Hulp bij opvoeden ook in de cursus praten met uw kind

Mariska en Rob Peters en hun buurvrouw Desiree vinden de opvoeding van hun puberkinderen lastig. Ze vragen zich af of hun kinderen net als andere jeugd ook alcohol drinken. Zoek je zelf ook hulp bij opvoeden? Doe dan de cursus. In 6 lessen via het internet, zie je in korte films hoe de familie Peters en hun buurvrouw het aanpakken. Zo leer je hoe je over roken, alcohol drinken en blowen kunt praten met je kind.Hulp bij opvoeden
Hulp bij opvoeden