Gevolgen van blowen

 

Wat is blowen

Wat is blowen

Iedereen heeft het wel eens van blowen gehoord maar wat is blowen nu eigenlijk? Blowen is het roken van softdrugs afkomstig van de hennepplant (voor de plantenkenners: cannabis sativa).

 

Lees verder over Jongeren en alcohol gaat niet samen Lees verder

 

 

Stoppen met blowen

Stoppen met blowen

Blowen lijkt een onschuldig experimenteergedrag van de jeugd. Uit onderzoek blijkt echter dat er risico’s zijn verbonden aan het gebruik van cannabis.


 

Stoppen met blowen Lees verder

 

 

 

Jongeren in de puberteit experimenteren met genotmiddelen. Een aantal van hen gaat blowen. Sommigen blijven dit doen, anderen stoppen er na een tijd je weer mee.

 

Gevolgen van blowen

 

Waarom gaan jongeren blowen? Of waarom gaan ze juist niet blowen? Redenen om ermee te beginnen zijn: nieuwsgierigheid, bij de groep willen horen, zoeken van spanning of ontspanning, problemen willen vergeten en de werkelijkheid willen ontvluchten. Maar Wat zijn eigenlijk de gevolgen van blowen ?

 

Verslavend?

Eén van de gevolgen van blowen is dat hasj en wiet verslavend kunnen zijn. Als je gewend bent om veel te blowen, kun je ontwenningsverschijnselen krijgen als je een tijdje stopt met blowen. Je kunt dan misselijk of duizelig worden, of je gaat trillen.

 

Een ander gevolg van blowen is dat je ook psychisch afhankelijk kan worden van blowen. Dit betekent dat je denkt dat je niet meer zonder blowen kunt. Sommige mensen gaan ook meer blowen, omdat ze vaker stoned willen zijn. De kans op verslaving wordt groter als je blowt om je problemen te vergeten, of uit ontevredenheid. Steeds meer jongeren raken op jonge leeftijd verslaafd aan blowen met alle gevolgen van dien. Voor deze jongeren zijn er in het land speciale afkick klinieken geopend om te stoppen met blowen.

 

Gevolgen van blowen en een aantal lichamelijke effecten zijn:

  • Toename eetlust. Met name in zoete dingen
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid en eventueel overgeven als gevolg
  • Verslappende spieren. Armen en benen voelen zwaar aan
  • Dalende bloeddruk tijdens het blowen. Een gevolg van regelmatig blowen, bijvoorbeeld dagelijks, is een groot risico juist een te hoge bloeddruk te krijgen
  • Droge mond
  • Hoofdpijn
  • Rode ogen
  • Je hart gaat sneller kloppen

Naast lichamelijke gevolgen van blowen kunnen gevolgen van blowen ook psychisch van aard zijn. Zoals angststoornissen, depressie en als je er gevoelig voor bent kans op schizofrenie.

 

De cursus praten met uw kind gaat ook over de gevolgen van blowen

Mariska en Rob Peters en hun buurvrouw Desiree vinden de opvoeding van hun puberkinderen lastig. Zouden ze net als andere jeugd ook blowen?
Wil je meer weten over de gevolgen van blowen? Doe dan de cursus. In 6 lessen via het internet, zie je in korte films hoe de familie Peters en hun buurvrouw het aanpakken. Zo leer je hoe je over roken, alcohol drinken en blowen kunt praten met je kind.Gevolgen van blowen
Gevolgen van blowen